ArelMED-I ile Yıldız Teknopark Proje Ortaklığı Toplantısı Gerçekleştirildi

2018 Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında İSTKA tarafından desteklenen proje İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Dekanlığı’nın proje sahipliğinde, Yıldız Teknopark ortaklığıyla, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ArtıAREL Kuluçka ve Girişimcilik Merkezi, ALPPLAS ve IVEN IoT Platformu gibi pek çok iştirakçi kurumun desteğiyle hayata geçiriliyor. Projenin faaliyetleri için ortaklar toplantıda bir araya geldi.

İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Onur Osman ile Yıldız Teknopark TTO Müdürü Muhammed Z. Kasapoğlu yönetiminde gerçekleşen toplantı Yıldız Teknopark ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda, projenin hedefleri doğrultusunda sağlık alanında geliştirilmesi hedeflenen yerli ve milli teknolojiler için yürütülecek ortaklığın detayları görüşüldü.

Ortaklar, yapay zeka, makine öğrenme, büyük veri, nesnelerin interneti (IoT), algoritma geliştirme, sanal/artırılmış gerçeklik konularında ar-ge çalışmaları ile geliştirilecek yenilikçi ve katma değerli çözümler için gerçekleştirilecek eğitimler, çalıştaylar, sektörel buluşmalar, proje pazarı, ağ geliştirme ve ağlara katılım çalışmalarıyla birlikte açılış toplantısı konuları görüşüldü.

Sağlık ekosistemindeki ihtiyaçların, problemlerin ve fırsatların ele alındığı toplantıda proje ortakları ayrıca sağlık alanında girişimcilere yönelik ortak bir hızlandırma programı tasarlama ve ortak çağrıya çıkma konusunda mutabakata vardı.