Yetkinlikler

Yerli-milli ürün ve hizmetlere çevrilebilecek ileri teknolojiyi ve inovasyonu geliştirmek için endüstriyle birlikte araştırma ve uygulama çalışmaları yürüten ArelMED-I, yapay zeka, makine öğrenme, büyük veri, nesnelerin interneti (IoT), algoritma geliştirme ve sanal/artırılmış gerçeklik konularında sağlık başta olmak üzere savunma, otomotiv, havacılık ve uzay sanayi alanlarındaki sorunları kalıcı çözümlere dönüştüren hizmetler vermektedir. Bu kapsamda araştırma-geliştirme projeleri üzerinde çalışmakta, ihtiyaca özel eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

Çalışma Alanları

Arel ailesinin sağladığı yetkinliklerle birlikte, işbirliği yapılan üniversiteler, hastaneler ve ulusal-uluslararası endüstri ortaklarından oluşan ağ ile ArelMED-I’ın sunduğu çözüm yelpazesi genişlemektedir.

Sağlık ve sağlıkla ilişkili pek çok alanda uzmanlığa sahip ArelMED-I, radyolojik görüntüleme, görüntü ve sinyal işleme, doğal dil işleme, yapay zeka, karar destek sistemleri, insan-bilgisayar etkileşimi, robotik, endüstriyel ve biyo-sensörler, veri analizi, algoritma geliştirme, kalite kontrol sistemleri, ekonomi ve psikoloji gibi alanlarda işbirliği tekliflerini memnuniyetle karşılamaktadır. Merkezimiz bu ve ilişkili tüm konularda araştırma, geliştirme, eğitim ve danışmanlık seçenekleriyle hizmet vermektedir.

Yetkinlik Modeli

Üç temel bileşenden oluşacak şekilde tasarlanan ArelMED-I;

1. Nitelikli araştırmacılardan oluşan ArelMED-I araştırmacı topluluğu
  2. İleri teknolojiye sahip laboratuvar altyapısıyla
  3. Güçlü partner ağı

hizmeti vermektedir.

1. ArelMED-I Araştırmacı Topluluğu

Merkezimiz; sahip olduğu 4 Ar-Ge Laboratuvarı ve 17’si Araştırmacı ve 5’i süreç yöneticisi olmak üzere özel sektör ve akademi deneyimine sahip karma 22 kişilik ekibiyle çalışmalar yürütmektedir.

• Multi-disipliner ve geniş uzmanlık yelpazesi
    Arel MED-I, Elektrik-elektronik mühendisleri, bilgisayar mühendisleri, biyomedikal mihendisleri, klinisyenler, istatistikçiler, teknoloji yönetimi uzmanları ve bilişim uzmanlarından oluşan yüksek nitelikli ekip ve işbirliği ile medikal alanda teknik ve klinik becerileri bir arada sunmaktadır.

• Üniversiteler arası işbirliği modeli
    ArelMED-I, ülkemizin geleceğini şekillendirmek isteyen tüm araştırmacılara açık modeliyle ve yarattığı çekim merkeziyle Araştırmacı ekibini hızla arttırmaktadır.

• Proje Yönetimi
    ArelMED-I, problem tanımlama, iş modeli tasarlama, bütçelendirme, finansal destek mekanizmaları, proje planlama, uygulama, izleme ve değerlendirme gibi teknoloji ve inovasyon yönetimi konularında başarılı projelere imza atan nitelikli bir ekibe sahiptir.

2. Ar-Ge Laboratuvarları

Merkezimiz sahip olduğu farklı uzmanlık alanlarındaki dört Ar-Ge laboratuvarı ile hizmet vermektedir.

• Yazılım Geliştirme Laboratuvarı
  • Görüntü İşleme ve Yapay Zeka Laboratuvarı
  • Programlanabilir Sistemler Laboratuvarı
  • Derin Biyo-Elektrik Laboratuvarı

LABORATUVARLAR sayfasından daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

3. Partner Ağı

Geleceğin teknolojilerinin oluşturduğu büyüyen ekonomiye geçiş için işbirliği ruhuna tam güven ve inancın esas olduğu ArelMED-I’da, endüstri ortaklarımız, kamu sektörü kurumları ve araştırmacı topluluğumuz ile kurduğumuz kaliteli işbirlikleri sayesinde, günlük yaşamda fark yaratan kalıcı çözümler hayal ediyor, tasarlıyor ve geliştiriyoruz.

PARTNERLER sayfasından daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

ArelMED-I sektörel ihtiyaçlara yönelik geniş bir çözüm yelpazesi sunmaktadır. Yürütülen projelerle yüksek teknoloji ve katma değere sahip ürünlere odaklanarak ülke endüstrisine değer katmaktadır. Mevcut projelerimiz hakkında PROJELER sayfasından daha fazla bilgi edinilebilir.

ArelMED-I  hizmet verdiği kurumların sürdürülebilir çözüm geliştirmesine, süreçleri iyileştirmesine, öz kaynakları ve genişleyen partner ağıyla katkıda bulunmaktadır. Ar-Ge, danışmanlık ve eğitim çözümleri için İLETİŞİM'e geçiniz.