ArelMED-I ve ArelPOTKAM İSTKA Projelerinin Açılış Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Argun KARACABEY’in açılış konuşması ile başlayan Prof. Dr. Onur OSMAN’ın yürütücülüğünü yaptığı İSTKA destekli “Tohum Algoritma Sağlık Sektörüne Yönelik Yazılım ve Yapay Zeka Araştırma Geliştirme Merkezi” projesinin ve Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Müge ŞAHİN’in yürütücülüğünü yaptığı “ArelPOTKAM Ortak Kullanıma Yönelik İleri Mühendislik Malzemeleri Geliştirme ve Hızlı Prototipleme Merkezi” projesinin açılış ve tanıtım toplantısı 29 Nisan 2019 tarihinde açılışı gerçekleştirildi.

Proje ortaklarının ve iştirakçilerin, çeşitli firma temsilcilerinin, teknopark yöneticilerinin, üniversite akademisyenlerinin ve öğrencilerinin katılım sağladığı toplantı yoğun ilgi gördü.

Prof. Dr. Onur OSMAN’ın sunumunu yaptığı TOHUM ALGORİTMA projesi kapsamında, gerek dünyada gerekse Türkiye’de oldukça öncelikli konular haline gelmiş olan, nesnelerin interneti, yapay zekâ ve sanal/artırılmış gerçeklik alanlarında özellikle sağlık sektörüne yönelik altyapı ve eğitim olanakları sağlamak, yenilikçi çözümler sunmak, yeni girişimlerin ve start-up firmalarının sağlık teknolojileri alanında katma değerli çözümler sunmasına imkân sağlayacak tematik hızlandırıcı bir merkez kurulması amacına odaklanılacağından bahsedilmiştir.

Dr. Öğretim Üyesi Yeşim Müge ŞAHİN tarafından sunumu yapılan ArelPOTKAM Hızlı Prototipleme Merkezi projesi kapsamında ise İstanbul’da ilaç, gıda, otomotiv, inşaat, biyomedikal, elektrik-elektronik, havacılık, kimya, tıp, tekstil ve benzeri farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalara yenilikçi malzemelerin geliştirilmesi görüşüldü. Test-analiz altyapısı ve Hızlı Prototipleme Merkezi ile pilot ölçekli ürünlerin geliştirilebileceği bir üretim hizmetinin sunulmasının da hedeflendiğinden bahsedilen toplantıda, iştirakçiler ile fikir alışverişi yapıldı..

Konuşmalar sonrası Prof.Dr. Ali Argun KARACABEY, proje paydaşları ve katılımcılarla birlikte merkezlerin açılışları gerçekleştirdi.